16 juli 2012; Dangé – St. Romain Poitiers (57
Door: betsypeter
Blijf op de hoogte en volg Betsy en Peter
16 Juli 2012 | Frankrijk, Poitiers
De batterijen waren opgeladen en dankzij een snelle actie van Gerard hadden we een werkbare versie van de route op onze GPS. We hebben op deze rit gemerkt dat het niet alleen prettig is dat wij elkaar op het persoonlijke vlak zo aanvullen, maar dat de papieren versie op sommige punten een welkome aanvulling vormt op de elektronische versie en omgekeerd.
De temperatuur is nog steeds heel aangenaam (25 graden, weinig wind). Onze 1e korte hellinkjes hebben gelukkig wat minder graden (8 tot 10). Peter vroeg zich af wat er toch met Betsy aan de hand was: ze was gewoon aan het stralen, omdat ze met zo weinig inspanning de helling kon nemen. De ondersteuning was wat minder ontspannen, die kreunde en steunde dat het een lieve lust was.
Om 13.30 hielden we het (in Poitiers) voor gezien. We passen ons al aardig aan aan het leeftempo van de Fransen. We zagen een restaurant dat iets van Espanoles heette en aan het water lag. Ook dit Spaanse restaurant serveerde naast tapas frites met mosselen. Die tapas kunnen we vermoedelijk later nog genoeg eten, dus wij gingen weer voor de mosselen.
Het wordt nu echt menens, want vannacht verblijven we in een maison diocesaine (een soort retraite huis, waar allerlei religieuze cursussen gegeven worden voor met name jongeren). Religieus, dus karig ingericht, een wc aan het andere eind van de wereld en uiteraard geen WiFi. Maar erg reinigend, want Peter begon bij het verlaten van het gebouw spontaan een half uur te boeren. Het grote loslaten is begonnen. We hebben stiekem gebruik gemaakt van een openbaar WiFi, fototoestel vergeten (geweldig toestel trouwens; Bas bedankt voor de tip), geen foto's, dus je zult het vandaag met je verbeelding moeten doen.
17 Juli 2012 - 06:29
Maaike:
Goedemorgen!
Aan het weer te zien wordt het steeds warmer.. Hopelijk heeft deze accomodatie jullie een ontspannende nacht bezorgd of was het vroeg op en je aandacht wijden aan de heer..
Ik wens jullie weer een stralende dag!
Liefs, Maaike -
17 Juli 2012 - 18:52
Wilma:
Leuk om jullie verhalen te lezen. Ondanks het hectische begin zijn jullie dan nu op weg zoals je dat voor ogen had. Veel fietsplezier en tot het volgende verhaal.
Groetjes Wilma -
17 Juli 2012 - 20:59
Bastiaan:
Dat klinkt zeer ontspannen!
Het is wel de bedoeling dat jullie de tapas nog gaan eten deze zomer. Dus niet gaan omrijden hoor! -
18 Juli 2012 - 07:27
Laus:
Beste Peter & Betsy, De kop is er af, hulde ! Op naar de mooie mix van routine en genieten van wat er op je pad komt (niet al te letterlijk bedoeld overigens).
En, voor het geval het nog eens van pas komt: de Vlaamse naam van Lille is Rijsel (Lille is de hoofdstad van Frans -Vlaanderen).
Veel succes & groeten,
Laus